Örternas magi

Det finns så mycket fantastiskt att lära om örter. Och det är många i våra produkter. Vi ska försöka förmedla dess magi lite i taget. På utbildningen 16-17 okt kommer vi få en hel föreläsning om de mest användbara örterna i våra produkter. Här har du beskrivning av några av dem:

  • Marigold (Calendula officinales) – Mycket mångsidig ört med många fördelar. Bra för torr hud och blåsor. Förhindrar svamp och bakterier. Denna ört används ofta i hudkrämer och lotioner för rengöring, mjukgörande och lugnande. Örten uppvisar också mycket potenta antioxidanteffekter.
  • Shepherd’s purse (Capsella bursa-pastoris) – Rik på vitaminer och mineraler. Externt används örten för att behandla sår, eksem och andra hudåkommor.
  • Chickweed (Stellaria media) – Läkande, lugnande och renande.
  • Sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) – Rik på vitamin A, B, C, E, proteiner, aminosyror och karoten, vilket hjälper till med snabb hudregenerering. Innehåller ett naturligt skydd mot sol och strålning och stimulerar hudens reparation.
  • Rosewood (Aniba rosaeodora) – Stimulerar cellerna och vävnaden samt är antibakteriell.

Alla dessa örter och massa fler handplockas på Island för att ge effekt i våra produkter. Du kan se en film om hur de plockas här.

Varukorg
Rulla till toppen